Slapen aan het Lustrafjord op de Dalsøren Camping

Dalsoren camping
Dalsøren Camping, Luster
Bron: Google Maps

De bijzondere Dalsøren Camping ligt verstopt in de provincie Sogn og Fjordane langs het 42 kilometer lange Lustrafjord, een zijarm van het Sognefjord. Het Lustrafjord reikt het verste landinwaarts van alle zijarmen en wordt vergezeld door vele schattige, bijna romantische wegen langs prachtige vergezichten. Langs de noordkant van het fjord loopt Hoofdweg 55, de belangrijkste weg voor het hooggebergte Jotunheimen. Dit maakt het gebied een uitstekende uitvalsbasis voor een wandeling over de Besseggen. Aan het fjord, gelegen aan Hoofdweg 55 naar Lom, ligt het idyllische Luster. In Luster ligt onder andere de Urnes staafkerk, werelderfgoed volgens UNESCO sinds 1979.

Hoe kom je bij Dalsøren Camping, Luster?

Het adres dat je kunt gebruiken voor in de TomTom: Luster, 6872, Noorwegen. Mocht je navigatiesysteem dit niet pakken, kun je als alternatief Bringebakkane 2, Luster, Norway invoeren.

Na de oversteek met de ferry vanaf Aurlandsdalen is het nog 59 kilometer tot de camping. Zodra je de brug over rijdt bij het dorpje Sogndal is het belangrijk dat je goed oplet dat je direct daarna rechtsaf gaat. Dit is weg 55 richting Gaupne en Lom. Vanaf Gaupne start een nieuwe Nasjonal Turstivegge Sognefjellet!

Zodra je in Luster arriveert, rijd je vanzelf tegen de camping aan die aan de rechterkant langs het fjord ligt.

Cabin Luster

Wakker worden met uitzicht

De camping bleek voor ons de perfecte plek om neer te strijken na een lange dag. Het is een plek waar je totale rust kunt vinden en even helemaal tot jezelf kunt komen. Voor ons was de timing perfect, aangezien we hoopten op een slaapplaats om ons even helemaal terug te trekken na een fantastische hiketocht door Aurlandsdalen en ter voorbereiding op de Besseggen. Bij de camping kun je ook fietsen en kano’s huren! Verder kun je in de nabije omgeving prachtige (avond)wandelingen maken.

Cabin Luster

Oorverdovende stilte

Dalsøren beschikt over een snackbar en een eigen recreatieruimte. WiFi is gratis, maar ik kan je garanderen dat je het niet nodig hebt. Wij hebben ons voornamelijk bezig gehouden met genieten van het fantastische uitzicht en de oorverdovende stilte. Onze cabin lag letterlijk aan het fjord en vanaf de kleine veranda konden we staren naar het water dat langzaam van vloed in eb veranderde. Het kabbelende water was zo ontzettend rustgevend. Vanaf de steiger heb je nog mooier uitzicht over het fjord en kun je ook perfect je hengel uitwerpen.

Cabin Luster

Er stond zelfs een grote stenen barbecue in onze voortuin! Hoe gaaf is dat? In sommige cabins zit een eethoek/keukentje met koelkast en fornuis, mocht je liever indoor koken. Er is geen wateraansluiting in de cabins zelf, maar er is een jerrycan aanwezig waarmee je in het hoofdgebouw water kunt halen. Hier kun je ook wassen, je afwas doen en douchen door middel van douchemuntjes.

Cabin Luster

Voor ieder wat wils

Je kunt kiezen tussen een campingplaats voor caravan of tent, vakantiehuis of bungalow tot 6 personen en huisdieren zijn van harte welkom. Onze cabin was vrij basic, maar we zijn tenslotte hooguit 7 uur binnen geweest en dat was om een goede nachtrust te pakken. En met zo’n uitzicht heb je toch ook helemaal geen luxe nodig?

Wil je van de zomer een bezoekje brengen aan de Dalsøren Camping? Zorg dan dat je snel een reservering plaatst, want de camping wordt steeds populairder en is binnen no-time volgeboekt.

Cabin Luster

Meer foto’s, informatie en je eigen verblijf boeken? Bezoek de website!

2 gedachten over “Slapen aan het Lustrafjord op de Dalsøren Camping

  1. Wat lijkt me dat een prachtige plek om te overnachten, heerlijk aan een meer ! Wat betreft accomodaties regelen in Noorwegen, is het altijd aan te raden vooraf te reserveren of zijn jullie ook wel eens op de bonnefooi op pad geweest ?

    1. Hoi Daphne! Het is zeker een hele mooie plek om te overnachten. Echt een aanrader! Wij geven altijd de voorkeur aan vooraf onze slaapplaatsen reserveren. Dit zorgt ervoor dat we ons tijdens de reis nergens meer druk om hoeven te maken en in veel gevallen scheelt het ook een hoop geld. Veel plezier met het plannen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *